Filtruj

CERTYFIKOWANE KOSMETYKI O WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI OLEJU KONOPNEGO

Szukaj

olej konopny

Olej z konopi siewnych (Cannabis sativa) jest naturalnym produktem coraz częściej stosowanym w produktach kosmetycznych. Posiada naturalne właściwości antybakteryjne, a stosowany bezpośrednio na skórę ma działanie terapeutyczne, antyzapalne, regenerujące i przeciwświądowe przy wielu chorobach skórnych: AZS, łuszczycy, trądziku, egzemach, owrzodzeniach, odleżynach i innych zapalnych dermatozach. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które są odpowiedzialne za wiele bardzo ważnych procesów w organizmie – budowę błon komórkowych, usuwanie toksyn z komórek, dostarczanie substancji odżywczych, wzmacnianie układu odpornościowego, zapobieganie zakażeniom, zmniejszanie stanów zapalnych, bólu, obrzęków mięśni oraz stawów. Głównymi składnikami oleju są kwas linolowy z grupy kwasów tłuszczowych omega 6 (50- 70%) i kwas linolenowy z grupy omega 3 (15 – 25 %) w bardzo korzystnej proporcji 3:1. Kwasy Omega 3 i Omega 6 znajdują się w róznych produktach spożywczych. Ich zawartość w oleju konopnym jest jednak bardzo wysoka oraz jest doskonale zbilansowana (w idealnych proporcjach) dla człowieka.

najpopularniejsze kosmetyki ostatniego miesiąca

CERTYFIKOWANE NATURALNE KOSMETYKI

Produkty Cannaderm posiadają certyfikaty CPK (certyfikowane kosmetyki naturalne) oraz CPK bio (certyfikowane biokosmetyki). Certyfikaty gwarantują przyjazną dla środowiska produkcję i naturalne pochodzenie surowców wykorzystywanych w procesie produkcji kosmetyków Cannaderm. Kosmetyki podzielone są na 3 serie:

Chcesz wiedzieć o naszych nowościach i promocjach..

Zapisz się do newslettera

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów